Ето кой и какво къса нервите ни

Пловдив Лайф

23-09-2013, 11:08

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Най-честите причини за спорове и скандали са...

Скандали с партньора, стрес на работното място, ядове зад волана… Прелюбопитно проучване разкрива какво ни разстройва най-често и води до караници.

В него са участвали 1962 мъже и жени на възраст над 14 години. От всички тях едва 15% от участниците са споделили, че "почти никога" не се ядосват на други хора.

Ето кои са най-честите причини за скандали:

Съседите

Независимо дали са твърде шумни или твърде досадни, винаги има причини да се дразните на съседите си. 15, 6 процента от анкетираните имат подобни проблеми.

Шефът ви

За 15,9% от анкетираните той превръща живота в истински ад.

Партньорът ви

Пастата за зъби по мивката, косата под душа, неизмитите чаши -  проблемите, които са типични за студентски общежития, често се появяват и при живеенето с партньора ви и се превръщат в причина за спор. 16, 6 процента от анкетираните казват, че често се сърдят на партньора си.

Други хора в ежедневието ви

Да, това определено не звучи много социално, но почти всеки пети от анкетираните (18.6 процента) често се ядосва на други хора в ежедневието си. Като си помислим за големите градове, които често са пренаселени и стресиращи, това твърдение изглежда наистина правдоподобно.

Държавни служители

Административните процедури, извършвани от малко невежи и често доста нагло държащи се длъжностни лица, често изнервят голяма част от хората. 18,7 процента от анкетираните се ядосват на държавни служители в администрациите.

Колеги

Тормоз, интриги, клюки - за някои хора работният ден е наистина изнервящ. 19,8 процента от анкетираните споделят, че техните колеги им лазят по нервите.

Роднини

Посещенията при вашата баба често имат потенциал за конфликт. Същото се отнася и за семейните тържества като Великден и Коледа. Всеки пети (21,6 %) се дразни много често на роднините си.

Други участници в движението по пътя

Доста хора изкарват агресията си зад волана. Около четвърт от анкетираните (24,8 процента) почти ежедневно са раздразнени от други водачи на пътя.

Политици

Безспорен номер едно в гневния списък са представителите на народа. 34,4 процента от анкетираните често биват разстроени и раздразнени от политиците./ profit.bg