Коматево на бунт срещу областния заради блокирания заем

Мисия Пловдив

23-09-2013, 11:25

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

С част от парите трябваше да бъде ремонтиран пътя до квартала

Жители на Коматево протестираха пред областната управа заради блокирания от Венцислав Каймаканов заем за инфраструктура, с част от който трябваше да бъде ремонтиран пътя до този квартал. Около 20 души внасят подписка до областният управител. Те заплашват, че ако губернаторът не им обърне внимание, ще блокират пътя Пловдив – Коматево.

Миналата седмица областният управител блокира 30-милионния заем, чийто средства бяха предназначени за големи инфраструктурни проекти, сред които и пътя за Коматево.

Дадох на Административния съд решението на Общинския съвет на Пловдив за изтегляне на 30-милионния заем, защото е противозаконно и не е спазена процедурата за общественото му обсъждан, обоснова се пред недоволните областният управител Венцислав Каймаканов.

Като областен управител трябва да следя дали взетите решения са законосъобразни, не става въпрос за тяхната целесъобразност. Ако бях пуснал незаконно нещо, други граждани щяха да ме питат защо позволявам да се нарушава закона, каза още той.

Каймаканов посочи, че при желание, община Пловдив може да финансира строежа на пътя със собствени средства и без заем и покани на публичен дебат за заема от Европейската банка за възстановяване и развитие кмета Иван Тотев в медия по избор./ Радио Пловдив