Бургаска фирма строи жилища в Германия

Парите

23-09-2013, 11:58

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

"Бургасинвест" изпълнява договорните си задължения в град Хановер качествено и в срок

Общинската фирма спечели конкурс за строителство на 4 жилищни блока, като пребори сериозната конкуренция на фирми от Хърватия, Полша, Словения и Германия, съобщиха от местната администрация.

"Предупредил съм да работят отговорно и с желание. Доброто ни представяне е шанс още строители от Бургас и страната да пробият на този пазар", каза кметът Димитър Николов.

"Бургасинвест" е ангажирана с грубия строеж на четирите сгради, всяка от които е с по 7 етажа и 2 входа - кофраж, основи, зидария. Стойността на поръчката е 900 000 евро. Обектът дава работа на 90 бургаски специалисти, които ползват социални, здравни и пенсионни осигуровки по немското законодателство.

Грубият строеж трябва да бъде завършен през април 2014 г., но българската фирма се готви за участие в следващия конкурс, който ще определи изпълнител за довършителните дейности - фаянс, електричество и ВиК. "Бургасинвест" има реални шансове да спечели и тази поръчка, което ще отвори работа на още 60 работника със съответната квалификация.

Преди 4 години "Бургасинвест" беше спасена от фалит с добър мениджмънт и бързи оздравителни мерки. С помощта на Община Бургас фирмата изплати повечето си задължения и от 2011 година работи на печалба.