Тотев и Райна на среднощна инспекция (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

23-09-2013, 14:10

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Нова площадка вече стана мишена на апашите

Градоначалникът Иван Тотев и кметът на район "Централен" – Райна Петрова са минали на тайна вечерна проверка в обновената зона на булевард "Свобода", за да проверят дали работата им се оценява от гражданите. Това съобщиха двамата управници при откриването на спорната площадка до читалище "Антим I".

Тотев изказа задоволство от новия вид на игрището и района около него. Преди тук имаше кал, мястото беше недостъпно и занемарено. Районната администрация положи големи усилия, за да го върне в подходящ за посетители вид. Вече можем да се радваме тази прекрасна зелена зона близо до Бунарджика. Сега тук има ново улично осветление и хората се радват на обновлението и често посещават тази градинка. Дори дойдохме на тайна вечерна инспекция, сподели Тотев.

Райна Петрова посочи, че игрището, където в асфалта имало поникнали дървета, е добило съсвсем нов вид. С 20 000 лева подновихме настилката. Още 4000 ни струваха футболните врати баскетболните кошове, 2000 пък излезе реновирането на загражденията. Лед осветлението за терена е дарено от частна фирма. В близост са инсталирани и уреди за фитнес на открито за още 10 000 лв. Сложихме нови алеи, маркировка и посадихме дръвчета. Скоро ще монтираме и детски катерушки. Дори има фирма, която предалага да разположи надуваеми атаркциони за деца, информира Петрова. Трябва обаче да го пазим, защото скоро тук имаше опит за кражба на кошовете, изтъкна още тя.

Граждани посочиха, че понякога младежи пускат кучетата си в игрището или играят до много късно и нарушават реда. Райна Петрова им обеща, че ще сигнализира на началника на Второ РУП и на Общинска полиция. Заедно с Тотев разсеяха опасенията на живущите в квартала, че на разчистените терени ще се строи. Това е вододайна зона. Това означава, че не се допуска никакво строителство, категоричен бе кметът.