Ремонт блокира бул. "Никола Вапцаров"

Мисия Пловдив

23-09-2013, 14:57

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Работата приключва до три седмици, ако времето е хубаво

Южното платно на булевард "Никола Вапцаров" ще бъде изцяло затворено за движение от сряда заради реконструкция. Ремонтът обхваща участъка от бившия "Камел" до кръстовището с улица "Константин Геров".

Първата копка бе направена днес от кмета на Иван Тотев и новия директор на ВиК Манол Генов. Работата ще започне с подмяна на тръбопровода, след което ще се положи нов асфалт. При добро време ремонтът ще продължи близо три седмици.

Кметът Тотев подчерта, че този участък на булеварда не е бил предвиден за реконструкция, но е включен в програмата на администрацията. Ремонтът по него ще се финансира с реализирани икономии от перото за асфалтиране.

На свой ред директорът на ВиК-Пловдив увери, че ще работи съвместно с Община Пловдив. Предвижда се дружеството да подмени и водопровод по улица "Димитър Талев”, когато започне реконструкцията на пътя за Овощарския институт. Предстои и работа по водния цикъл. Той предвижда разширяване на пречситвателната станция и намаляне на влагата в утайките, което ще осигури по-добро качество на живот за пловдивчани.