Безплатна аеробика в 4 забавачки в "Северен"

Мисия Пловдив

23-09-2013, 17:10

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Малчуганите имат шанс да се състезават и да печелят награди

В четири детски градини в „Северен” децата могат да тренират безплатно спортна аеробика. Районът е единственият в Пловдив, който предоставя база за развитието на този спорт. Малките спортисти продължават занимания и в подготвителните училищни групи, което им дава възможност да участват в състезания и да печелят награди, съобщи кметът инж. Ральо Ралев.

Добрите традиции на район "Северен” в спортната аеробика се поддържат от СК "Аеробика АМД” – Пловдив с председател Димитрина Къндева. Миналата година тя бе обявена за най-добър треньор на България и това донесе домакинството на Пловдив на IV международен турнир по спортна аеробика за деца, юноши и девойки. Състезанието се проведе тази събота и неделя в новата спортна зала на ПУ „Паисий Хилендарски” и беше подкрепено от община Пловдив, Българска федерация по гимнастика и Български съюз по аеробика.

Над 230 участници от 6 държави се включиха в престижното състезание. Те се срещнаха с инж. Ралев, който раздаде част от наградите на най-добрите спортисти. Българските състезатели завоюваха 24 медала, осем от които – златни. Най-голям успех постигна двойката Ана-Мария Стоилова – Антонио Папазов.