Ден на отворените врати в центъра за хора с интелектуални затруднения

На 24 септември 2013 г. /вторник/ от 11.00 до 13.00 ч. ще бъде организиран в Дневен център за хора с интелектуални затруднения.

На 24 септември 2013 г. /вторник/ от 11.00 до 13.00 ч. ще бъде организиран в Дневен център за хора с интелектуални затруднения.

Дневният център, проект на Фондация “Светът на Мария” (www.mariasworld.org), се намира в гр. София, кв. Гоце Делчев, ул. Рикардо Вакарини № 8.

В него млади хора с интелектуални затруднения имат възможност да придобият трудови навици и да развият умения, необходими за справяне в ежедневието.    

В Деня на отворените врати, ще се потопите в атмосферата на Дневния център, като се включите в неговите основни дейности изработване на ръчни ароматни сапуни, ароматизатори и опаковки. В професионалната кухня ще се приготвя ароматно кафе,  прясно изпечени кроасани и сладкиши за гостите.    

Заедно с  Институт за съвременно изкуство и терапия ЛИБЕРА в 11.30 ч.  ще проведем барабанен кръг (drum circle) с участието на хората с интелектуални затруднения и гостите. Барабаненият кръг ще бъде воден от Мартин Иванов – композитор и диригент, завършил магистърска и докторска степен по изкуства и композиция в САЩ.    

Денят на отворените врати се организира по Проект „Да живеем заедно - активно участие на хората с интелектуални затруднения в социалния и културен живот на София”, с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа, 2013 г. и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата – 2019 г.