Гърневски иска ГЕРБ + сини на власт

Животът

24-09-2013, 11:53

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

Нови избори и управление на партиите от ЕНП били единствен изход от кризата

Спас Гърневски хвърли ръкавица към ГЕРБ, СДС, ДСБ и земеделците на Мозер. Той вижда изход от кризата в незабавна оставка на кабинета "Орешарски" и вземането на властта от партиите, представени в ЕНП. Гърневски е кръстил спасителния обществено-политически модел Европейска народна партия-плюс.

Бившият кмет и председател на гражданско сдружение "Разум" предложи създаването на коалиция между партии и обществени структури. Гърневски е убеден, че нови избори ще има скоро. Ще подадат оставка, нямат избор, заяви той. "Разум" предлага след вот да се сключи следизборно споразумение за управление на страната на базата на предложения от тях обществено-политически модел.

Гърневски не каза с кои политически лидери на високо ниво вече са водени разговори и идеята е обсъждана. Няма нови ангели спуснати отнякъде, да спре говореното за миналото, призова политикът. Никой не е чист и невидим, особено Кунева, заяви още председателят на гражданското сдружение.

От "Разум" прогнозират тежки сблъсъци през зимата, ако кабинетът "Орешарски" не подаде оставка. Ситуацията може да е по-опасна от зимата на 97-ма, коментира Гърневски.