23-ма младежи на работа в НАП Пловдив по "Старт в кариерата"

Мисия Пловдив

24-09-2013, 14:17

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Назначени са по Кодекса на труда за срок от 9 месеца

23-ма младежи на възраст до 29 години ще започнат съвсем скоро работа в НАП Пловдив. Те са одобрени по националната програма "Старт в кариерата" на Министерството на труда и социалната политика. Приоритет на програмата е да даде възможност на дипломирани млади кадри, които макар да са усвоили най-новото в областта на изучаваната от тях професия, не  успяват да се реализират на трудовия пазар.

Младите хора, одобрени да работят в НАП Пловдив ще бъдат заети в различни офиси към териториалната дирекция – Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Хасково и Кърджали. Те няма да бъдат със статут на стажанти, а назначени по Кодекса на труда за срок от 9 месеца, през което време ще получават възнаграждения от Агенцията по заетостта.

В Пловдив НАП ще посрещне 6-ма наскоро дипломирани висшисти. Те ще работят на ниски експертни длъжност в 4 различни функционални отдела, свързани с прякото обслужване на клиенти, със събирането на данъци и осигуровки, и с правната защита на административните актове. След края на програмата, при възможност на работодателя, на най-добрите ще бъде предоставена възможност да кандидатстват за постоянна работа.