Пловдив се готви за финали на Европейско по футбол

Спорт

24-09-2013, 15:29

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Полуфиналите и финалът на Европейското първенство по футбол за юноши до 17-годишна възраст през 2015 г. ще са в Пловдив. В града и региона ще се играят 17-18 мача, като част от тях са квалификации за Световното до 18-годишна възраст.

Това стана ясно на среща между заместник-кмета Георги Титюков и представители на УЕФА и БФС, които в продължение на два дни инспектираха спортната инфраструктура на Пловдив.

Всички разходи по първенството, освен подготовката на инфраструктурата по европейски стандарти, се поемат от УЕФА. Към този момент тренировъчните игрища са в добро състояние, но предстои качествено затревяване на терените им.

Стадион „Локомотив“ е готов да приеме срещите, още повече след изграждането на новата северна трибуна, за която има готов проект и е обещано финансиране.

След близо 3-часова инспекция на стадион „Христо Ботев“, представителите на УЕФА очакват амбициозната реконструкция да завърши в срок. Стадионът се очертава да бъде от най-високата 4-та категория и да приема  мачове от най-елитните европейски турнири.

Община Пловдив има опит в организирането на големи първенства в различни видове спортове, така че този опит ще ни е от полза и за Световното по футбол, увери заместник-кметът Георги Титюков.