Свидетел по делото за автобуса-убиец със скандални показания

Крими

24-09-2013, 15:40

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Твърди, че за пет години не е минавал годишен технически преглед

Скандални показания излязоха по делото за катастрофата на автомагистрала "Тракия". На 15 юни 2011 година в автобуса-убиец загинаха девет души.

Бивш шофьор на фирмата "Ентуртранс" Хюсеин обясни в съда, че за пет години работа в нея нито веднъж не минавал с автобус на годишен технически преглед. Не знаел нито къде се извършва, нито кой ги кара дотам.

Последният му рейс с катастрофиралия автобус бил точно месец преди инцидента. Тогава по думите му машината била в изправност.

За пореден път в съда обаче не се яви основният свидетел - механикът Абдул Кадир, който е отговарял за поддръжката на автобуса. Водачът на автобуса, който катастрофира на автомагистрала "Тракия", отново не пожела да говори с никого.

Безмълвен остана и турският гражданин Ениз Ченгел, който през 2011 година е бил собственик на вече несъществуващата транспортна фирма.

Близки на загиналите при инцидента и пострадали вече втора година се надяват на справедливост. Днес процесът бе интересен не само за медии и роднини на пострадали, но и за европейски наблюдатели. Съдии от Германия, Холандия, Белгия и Великобритания, които са на двуседмично обучение у нас, избраха да присъстват на първото от насрочените в три последователни дни заседания на процеса./ novanews.bg