Болни с рак на гърдата пак без лекарство

Животът

24-09-2013, 15:43

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Пациентските организации „Заедно с теб” остро осъждат административното решение на НЗОК и Надзорния съвет за отказа да бъде финансиран допълнителен медикамент за диагнозата „Злокачествено новообразувание на млечната жлеза“.

Недопустимо е отлагането на финансирането на онкологично лекарство, изписано от компетентни лекари-експерти, за следващата година, пв писмо до медиите.

Искаме да призовем да се съобщят открито имената на тези, които взеха това решение, застрашаващо живота на онкологично болни пациенти.

“Като пациентски организации настояваме НЗОК и политическото ръководство да намерят начин да осигурят лечението на онкологично болните пациенти, дори ако се наложи да се актуализира бюджета за 2013 г.

Не сме съгласни бездушни администратори да ограничават не само правото на лечение на пациентите, но и да оспорват по този начин предписаното лечение от експерти онколози.

Като бивш член на Надзорния съвет считам, че е най-малкото безотговорно, да не кажа и неморално, хора, които нямат пряко, професионално отношение към лечението на онкологични заболявания да аргументират отказа си с предложения за други терапии.

Нима трябва да се връщаме към времената, когато пациенти сваляха перуките през Министерство на здравеопазването и водеха дела, за да си осигурят лечение?

С уважение: Пенка Георгиева  

Пациентски организации „Заедно с теб”