За Купата на България по мини футбол

Спорт

24-09-2013, 15:57

Снимка:

Община Гълъбово

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

Отборът по мини футбол на община Гълъбово зае третото място от турнира за Купата на България

В Слънчев бряг от 20 до 22 септември се играха мачовете по мини футбол за купата на Лига България. Класиралите се във финалната четворка отбори играха всеки срещу всеки, като крайното класиране се определи от натрупаните точки. Отборът на община Гълъбово игра 3 срещи в 3-те дни по една. Още с пристигането си в петък, отборът на общината игра с Авангард– Благоевград и победи с 3:2. В събота влезнаха в игра с Атака- Булгари, София, но тук шансът не бе на тяхна страна и паднаха 4:1. В неделния ден се съревноваваха с Колор – Дупница,  битката бе за 2-рото място но Дупница победи с 4:2. Крайното класиране по спечелени точки класира на първо място Атака- Булгари, София, на 2-ро Авангард – Благоевград, на 3-то Ботев – Гълъбово. Треньорът на отбора по мини футбол на община Гълъбово - „Ботев” Гълъбово - Даниел Карадимов коментира представянето на отбора:
„Първият мач започнахме с победа. Във второто полувреме отборът на общината поведе с 1:0, с гол на Камен Атанасов, след това Авангард обърнаха с 2:1. Но със задружни усилия, момчетата от „Ботев” Гълъбово спечелиха мача с 3:2, с головете на Иван Петков. Отборът на общината участва в този турнир в петък с 6 човека, което не позволи правенето на смяна, но пак победи. В събота и неделя с 7 човека , което бе шанс за отбора, с възможност за смяна, но уви, без победа. Много интересен бе победният първи мач, за мен, Авангард – Благоевград бяха най- силни в този турнир, но фактът, че ние ги победихме, ни кара да сме изключително доволни от своето представяне. Класирането е такова, понеже играта бе „всеки, срещу всеки за точки”– ние бихме Благоевград, те пък - Дупница, а Дупница– нас, стана една въртележка, каза треньорът, като се усмихваше, очевидно доволен от представянето.
„Ботев” Гълъбово е единственият отбор, останал от елиминациите на зона 3 и на този турнир представлява лига Стара Загора  на големите финали заедно с другите три отбора.