Марица приема силни отбори за Купа Пловдив

Спорт

24-09-2013, 16:19

Снимка:

Plovdivutre.bg (архив)

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В зала „Олимпиада” ще гостуват, Бурса, Динамо (Букурещ) и Ираклис (Солун)

Второто издание на международния турнир по волейбол за жени за Купа Пловдив ще се проведе от четвъртък до събота в зала „Олимпиада” в Пловдив. Тази година отборите, гостуващи на домакина на надпреварата Марица, ще са по-силни и от миналогодишните.

Единият от тях е турският Бурса Бююкшехир Беледийе (Бурса), който вече е в Пловдив на подготовка. Този тим идва като пети в крайното класиране от последния сезон на може би най-силното женско национално първенство в света, като ще представя страната си и във втория по сила европейски клубен турнир – за Купата на ЦЕВ.

Да се пребори за ценния трофей ще се опита и румънският вицешампион и участник в предстоящата Шампионска лига Динамо Ромпрест (Букурещ), за който ще се състезават и три български националки – Цветелина Заркова, Мария Каракашева и Диана Ненова.

След като спечели редовния сезон на последното първенство на Румъния, столичният гранд стигна и до финалната плейофна серия, която загуби от Щиинца (Бакъу).

Четвъртият участник във вече традиционния турнир ще бъде гръцкият гранд Ираклис (Солун), който завърши на шесто място в първенството на южната ни съседка.

Ето и пълната програма на турнира:

26.09, 16:00 ч.: Бурса - Ираклис

26.09, 18:00 ч.: Марица - Динамо

27.09, 16:00 ч: Ираклис - Динамо

27.09, 18:00 ч: Марица - Бурса

28.09, 16:00 ч: Динамо - Бурса

28.09, 18:00 ч: Марица - Ираклис