Добро утро, Пловдив!

Мисия Пловдив

25-09-2013, 06:36

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Очаква ни ден изпълнен с интересни събития

Добро утро, Пловдив! Днес според синоптиците ще е слънчево. Максимални температури между 23° и 28°, в Пловдив - около 24°. Над планините ще е предимно слънчево. Вятърът ще отслабне, но по Старопланинското било все още ще е до умерен. Максимална температура на 1200 метра: 17°, на 2000 метра - около 9°.

От 9:30 часа в заседателната зала на Община Пловдив ще се проведе пресконференция по повод старта на Четвъртия Международен фестивал "Дни на музиката в Балабановата къща" 2013. Пресконференцията ще бъде със специалното участие на пианистката Пламена Мангова – лауреат на конкурса „Кралица Елизабет“ в Брюксел, която ще се изяви с Оркестъра на Пловдивска държавна опера.

В същата зала от 11.00 часа пресконференция ще даде и Константин Цеков. Поводът е премиерата на новия му албум "Take the ferry home".

В 10:00 часа в заседателната зала на кметството на район " Северен" пресконференция ще даде кметът инж. Ральо Ралев. Той ще засегне блокирането на 30-милионния заем и на проекта за изграждане на булевард "Северен".

Също от 10:00 часа Пловдивският университет "Паисий Хилендарски", Медициският университет, Университетът по хранителни технологии и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство ще представят проявите за Нощта на учените, която предстои в петък. Пресконференцията е в зала "КОМПАС" на ПУ.

От 11.00 часа ще се проведе акция по залесяване на мястото за отдих и релакс на УМБАЛ "Св. Георги" - Пловдив. Всеки може да се включи като закупи или дари зеленина. Събраните средства от продажбата на дръвчета и храсти ще бъдат дарени за каузите, подкрепени в Седмицата на благотворителността. В акцията ще се включи и любимецът на всички тийнейджърки, Богомил от първия сезон на X – FACTOR, който лично ще засади част от дръвчетата.

От 11:00 часа в зала "Пресклуб" на Конгресния център на Панаира ще се състои пресконференция по повод предстоящия Международен технически панаир. На нея ще бъдат представени акцентите на деловия форум, започващ на 30 септември.

В 11:30 ч. на улица "Марин Дринов" 5 (успоредна на "Капитан Райчо") ще започне репатрирането на излезли от употреба автомобили. На място ще присъства кметът на район "Централен" г-жа Райна Петрова, която ще разкрие подробности за стартиралата акция.

11:00 ч. в Камерна зала при Народно читалище "ВасилЛевски – 1861 г.", в Карлово ще се проведе пресконференция на тема: Проект "Създаване на туристически комплекс "Старинно Карлово”, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013 г. Проектът предвижда реставрация на 5 паметници на културата: Патева къща, Патева мааза, Къща Райно Попович, Къща с Белия двор, Къща Бухалов хан.

Днес в рамките на Празниците на Стария град има и натоварена културна програма:

9:30 - 18:00 Къща-музей на ХРИСТО Г. ДАНОВ:
„Уроци по Буквара от 1880 г." - Занимания във възрожденска класна стая, организирани от РИМ - Пловдив

16:30 Експозиция „ДИМИТЪР КИРОВ"

"Заедно в Пловдив" - Изложба на Фотографска задруга - Пловдив

17:00 БАЛАБАНОВА КЪЩА
Представяне на книгата на Йордан Детев „Светът общува с боговете".

17:30 Галерия „ЕНЧО ПИРОНКОВ"
"Енчо Пиронков и приятели" - Изложба на ГХГ - Пловдив

18:30 РИМСКИ СТАДИОН, (при лошо време БАЛАБАНОВА КЪЩА)
"Надежда за утре" - Концерт на ученици - лауреати на НУМТИ "Добрин Петков".