Събират стари гуми, масла и акумулатори

Мисия Пловдив

25-09-2013, 07:10

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Вижте къде можете да върнете непотребните вещи за рециклиране

Община Пловдив приканва всички граждани с отговорно поведение към опазване на околната среда да се възползват от организираната кампания за събиране на излезли от употреба гуми, отработени масла и негодни за употреба батерии и акумулатори. Акцията ще се проведе днес от 10:30 часа до 16:00 часа във всички райони на града.

Организациите по оползотворяване "НОРД АВТОРЕЦИКЛИНГ”АД и „НОРД ЕЛРЕЦИКЛИНГ”, с които Община Пловдив има сключени договори за организиране на система за  разделно събиране на изброените масово разпространени отпадъци, ще разположат съдовете за разделно събиране на следните места на територията на Община Пловдив:

1. Район Източен – ул. „Лев Толстой” №2;

2. Район Запазен – на паркинга на ул. „Равнища” до параклиса "Св. Троица";

3. Район Северен – източно от бул. „България” №108, подход към ул. „Седянка”, западно от бул. „Цар Борис ІІІ Обединител” № 22;

4. Район Южен – продължението на бул. „Македония” срещу магазин "Лидъл";

5. Район Тракия – бул. „Освобождение” срещу пицария "Верди";

6. Район Централен – на паркинга зад ресторант "Стадиона.

По време на кампанията гражданите ще могат да се освободят от изброените опасни отпадъци, безвъзмездно. Допълнителна информация за кампанията може да бъде намерена на официалната страница на Община Пловдив, раздел „Околна среда”, направление „Отпадъци” и на телефони: 032 656 879 и 032 656 754.