Грешките, за които хората най-често съжаляват в кариерата си

Най-доброто от печата

25-09-2013, 06:35

Снимка:

"Новинар"

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Повечето хора съзнават, че е най-добре да работиш за себе си

Съжалявате ли за нещо във вашата кариера? Ако можехте да върнете времето назад, какво щяхте да промените? Вижте кои са петте неща, за които хората съжаляват най-много, свързани с професионалната им кариера, според изследване на списание Форбс. 

Да приемеш предложение само заради парите 


Много хора приемат предложения за работа, която мразят, само заради парите. Те мечтаят да напуснат, кроят планове как ще си намерят по-добра, ще хвърлят оставка и т.н., но нямат куража да го направят. А това ги прави перманентно вкиснати и недоволни. 

Иска ми се да бях напуснал по-рано 

Повечето от хората, които напускат, биха искали да са направили това по-рано. Когато най-накрая съберат кураж, разбират, че са загубили доста време. От такава равносметка обаче няма никаква полза.

Иска ми се да имах куража да започна свой бизнес 

Повечето хора съзнават, че е най-добре да работиш за себе си, но нямат смелостта да започнат свой бизнес. Американско изследване показва, че около 70 процента от служителите биха искали да започнат свой бизнес, но само около 15 на сто от тях ще го направят наистина.

Причината обикновено е, че мнозина не могат да се самопреценят и освен смелост просто им липсват качества да предприемат отговорно действие по създаване на собствен бизнес. 

Иска ми се да бях учил повече 

Студентските години са време, в което нямате много други задължения и отговорности (или поне не толкова, колкото ще имате по-късно в живота). Това е периодът, в който може да отделите време, за да придобиете ценни квалификации, а защо не и да натрупате опит в първата си работа? 

Иска ми се да не бях пропускал възможности 

Понякога ви се отварят възможности от типа „сега или никога“. Някои хора не ги приемат от прекалена предпазливост или пасивност и след това неминуемо съжаляват за отлетялото птиче от рамото им.