УЕФА и БФС инспектират стадионите за ЕВРО 2015

Спорт

25-09-2013, 09:50

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Представителите на футболните институции ще посетят всички съоръжения

Емисари от футболната ни централа и представители на Европейската футболна асоциация, са на инспекция в страната ни. Поводът е наближаващото европейско първенство за юноши до 17 годишна възраст, на което страната ни е домакин през 2015 година.

Представителите на футболните институции ще посетят всички съоръжения, за да се запознаят на място как върви работата по обновяването и осъвременяването на Арените. Както е известно срещите от финалната фаза на първенството ще се играят на няколко стадиона в Пловдив, Стара Загора, Несебър, Созопол и Бургас, като за тренировки и занимания ще се ползва и стадионът в Сливен.

По първоначална информация инспекторите са останали удовлетворени от темповете на работа по съоръженията, като също така са изказали и редица препоръки, както и бележки по работата. По предварителни разчети стадионите у нас трябва да са готови до края на следващата година, а преди самото първенство на тях ще се проведат редица футболни турнири, които ще послужат като генерална репетиция за предстоящия форум.