Еколог от Швейцария е новият почетен гражданин на Добрич

Мисия Добрич

25-09-2013, 13:39

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Барбара Геринг получи званието за подкрепата й в изграждането на Центъра за защита на природата и животните

Екологът и дарител от Швейцария Барбара Геринг е новият почетен гражданин на Добрич. Тя получи отличието на празника на града на тържествено заседание на Общинския съвет.
Отличието се дава за подкрепата й в изграждането на Центъра за защита на природата и животните.
"Мнозина ме питат защо съм се ангажирала с това начинание. Защото е изключително преживяване да видиш децата да галят животните и да им се радват", каза Барбара Геринг при получаването на отличието.
Барбара Геринг е дългогодишен регионален мениджър на Световния фонд за дивата природа в Шафхаузен, подема каузата за строителството на нов зоопарк в Добрич през 1996 година. Тогава в швейцарските медии е публикувана снимка на Ройтерс за  гладуващото малко кенгуру в старата зоологическа градина в Добрич и тази история докосва сърцето й.
Екологът привлича в инициативата си професор д-р Евалд Изенбюгел от университета в Цюрих, който става автор на идейния проект за изграждането на новия център.
За изминалите години на партньорство сдружението "Про Зоо Добрич" е инвестирало в центъра повече от половин милион лева.
От Швейцария са дарени най-ценните животни, с потомството на които добричкият зоопарк е вписан в Червената книга на защитените видове и в Международната племенна книга – фамилията коне на Пржевалски, двойки бизони и еноти, специални породи лама, алпаки, пауни.