Новите звезди на "Турандот"

Стара Загора Лайф

25-09-2013, 14:02

Снимка:

Дърбавна опера Стара Загора

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

Два дебюта ще има на сцената на Държавна опера Стара Загора в спектакъла „Турандот“на 26 септември

В ролята на Принц Калаф ще видим Борис Тасков, а Лиу ще бъде Десислава Стефанова. Борис Тасков е познат с ролите си в „Здравейте, аз съм вашта леля“, „Царицата на Чардаша“, „Българи от старо време“, „Секс таблетка“, „Бохеми“, от спектаклите за деца „Мечо Пух“ и „Веселите музиканти“ – всички те продукция на Държавна опера-Стара Загора. Той е едно от познатите лица на Трио „Гранди Тенори“ /заедно с Васко Влахов и Милен Денев/, пее в мъжки Октет „Свети Йоан Дамаскин“, известен е и като солист на рок-групата „Пърфект Стрейнджърс“. Вече 2 години Борис Тасков се подготвя и при  Савина Кулова, която дълги години е била корепетитор и педагог в Старозагорската опера. Той участва във всички репетиции за спектаклите на „Турандот“ и сега на 26 септември ще получи своя шанс за изява в голяма роля.
През миналия сезон на Държавна опера Стара Загора Десислава Стефанова се престави ярко в комичната опера „Пощальонът от Лонжюмо“. Сега ще я видим в ролята на Лиу в „Турандот“.
На 26 септември в ролята на Принцеса „Турандот“ е Елена Баръмова, диригент – Лучано ди Мартино. Иван Кабамитов, Марк Фаулър и Ивайло Йовчев са министрите Пинг, Панг и Понг, Александър Марулев е Тимур, а Император Алтум – Симеон Симеонов.
Участват и 16 прекрасни млади изпълнители от Детската музикално-танцова формация „Маргаритки" при Общински детски център.
Насладете се на прекрасната музика на Пучини в този бляскав спектакъл на Държавна опера-Стара Загора. Зрелищност и фантазия, облечени в източна естетика – са запазеният знак на „Турандот“. Посланието е: Спри преди върха и се огледай в чувствата си. Ако там няма ЛЮБОВ– върни се и я намери!
Успешен дебют на Борис и Десислава!