Рейсът на Ентуртранс, в който загинаха 9, бил от 1989-а

Ениз Ченгел заяви не бил компетентен, затова наел Точев, той отговарял за всичко

Автобусът на "Ентуртранс", в който загинаха 9 души, при страшната касапница на магистрала "Тракия", бил произведен през 1989 г. 

Това призна днес в съдебната зала собственикът на компанията Ениз Ченгел. След като съдът отхвърли вчерашното искане на защитата за нова техническа експертиза, магистратите преминаха към изслушване на обвиняемите.

ОЩЕ СНИМКИ ОТ СЪДА - ТУК

Пръв пред съдия Денчо Стоянов се изправи Ченгел. Той обясни с помощта на преводач, че не се е занимавал с нито един аспект от работата на фирмата си, а за всичко наемал хора, които да движат бизнеса му.

"Не съм компетентен, затова назначих г-н Точев", повтори многократно Ченгел. От обясненията му стана ясно, че не умее да чете и пише на български език, но документи и трудови договори е разписвал лично той.

Ченгел подчерта, че се доверявал на Точев изцяло и дори имало назначени шофьори, които лично той не познавал.

За трагедията на магистралата разбрал по телефона от оцелелия шофьор - Светослав Димитров, който също е обвиняем по делото.

В следобедните часове своята версия за нещата във фирмата ще представи самият Точев. Очаква се утре за кошмарната нощ да разкаже и оцелелият шофьор.