Албена участва в Top Resa в Париж

Мисия Добрич

25-09-2013, 19:30

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Увеличават се френските туристи, пристигащи у нас

Албена се представя на информационния щанд на България в 35-то издание на международния туристически салон Top Resa в Париж, съобщават от пресцентъра на ваканционното ни селище.
Най-новите оферти на туристическата ни компания се презентират от Матей Русев – изпълнителен директор в „Албена тур”, Катерина Нейкова – мениджър френски пазар в сектор „Продажби” в „Албена” АД и Ива Мартинова от сектор „Реклама”.  
Участие в изложението взеха заместник-министърът на икономиката и енергетиката, с ресор туризъм, Бранимир Ботев, както и Ангел Чолаков – посланик на страната ни във Франция.
Министърът на туризма, търговията и занаятите на Франция Силвия Пинел посети българския щанд и разговаря с представителите на туристически фирми.
Потокът от туристи между Франция и България бележи ръст през 2013 година, информират от министерството. Близо 70 хиляди французи са посетили нашата страна през първото полугодие и почти същия брой българи са пътували до Франция. Очакванията са за допълнителен ръст до края на годината заради все по-големия интерес на френските туристи към зимните ни ски курорти и главно към Банско. Общо френските инвестиции в България са в размер на 1,5 милиарда евро.