Бултраси удариха Гонзо с бутилка (СНИМКИ)

Спорт

25-09-2013, 17:53

Снимка:

botevplovdiv.bg

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Ботев излъга Черно море с 2:0 с голове на Ромарио и Анисе, гостите изпуснаха дузпа

Пластмасова бутилка от минерална вода, хвърлена от фен на Ботев, удари по гърба треньора на Черно море Георги Иванов – Гонзо. Това стана в началото на второто полувреме на мача между Ботев и Черно море, който канарите спечелиха с 2:0. Попаденията за жълто-черните вкараха Ромарио (25) и Анисе (87).

Така Ботев прекъсна серията на варненци от 8 поредни мача без загуба. Активът на пловдивчани вече е 20 точки.

Първата опасност пред една от двете врати създадоха гостите. В 13-ата минута Спрокел сбърка при опита си да избие с глава една топка и тя попадна на волето на Георги Илиев, чийто силен удар с десния крак излезе на сантиметри в аут.

В 25-ата минута канарите поведоха в резултата. Това стана след бърза атака по дясното крило. Йордан Христов напредна и центрира в наказателното поле. Там Анисе пропусна технично топката на Ромарио, който бе оставен непокрит и засече с крак в мрежата – 1:0.

В 33-ата минута Котев хвърли чудесен пас към Симеон Райков, който обаче не успя да овладее добре и Йордан Христов изчисти в ъглов удар.

Пет минути по-късно Анисе се измъкна в добра позиция, навлезе в полето на вратаря Китанов и точно, когато се опита да отправи удар, той бе засечен от шпагат на Илиев.

При следващата атака Томаш Иршак отправи силен удар към Китанов, който обаче спаси.

В самия край на първото полувреме вратарят на Ботев Стаховяк не се намеси добре и прати топката на крака на Венков. Бившият играч на Локо (Пд) стреля от 25 метра с левия крак, но при повторната си намеса Стаховяк успя да избие топката в корнер.

Веднага след почивката реферът Христо Ристосков здраво подпря домакините, като не отсъди дузпа за фаул на Йордан Христов срещу Михаил Венков. При ответната атака след центриране на Райков Веселин Минев игра с ръка в пеналта, но отново не последва сигнал за дузпа.

Това извади от равновесие треньора на Черно море Георги Иванов Гонзо, който отправи доста гневни реплики към Христосков. В този момент бутилка с минерална вода полетя от централната трибуна и удари по гърба Гонзо, заради което Ботев най-вероятно ще отнесе сурово наказание.

В 55-ата минута Симеон Райков нахлу в наказателното поле на Ботев, изпревари Йордан Христов, след което бе съборен от него. Този път съдията Христо Ристосков отсъди дузпа за Черно море. Зад бялата точка застана Райков, който стреля силно точно в центъра на вратата, но Адам Стаховяк спаси с коляно.

Последва нова канонада от пластмасови бутилки към скамейката на гостите. В ложата пък хора от ръководството на Черно море бяха нападнати с псувни от фенове на Ботев и се наложи охраната да се намесва.

Мачът бе решен в 87-ата минута с втори гол за Ботев. Ромарио овладя топката в половината на домакините и след 40-метров  спринт излезе сам срещу Китанов, след което пусна вдясно към Анисе и той на празна врата вкара за 2:0.

Ботев игра в състав:

Адам Стаховяк, Сивард Спрокел (63- Елведин Джинич), Веселин Минев, Бобан Грънчаров, Йордан Христов, Абел Анисе, Луис Педро (60- Костадин Дяков), Борис Галчев, Томаш Иршак, Ромарио Кортзорг, Вандер Виейра (46-Станислав Костов).