Музика превзема Балабановата къща

Мисия Пловдив

26-09-2013, 08:15

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Пловдивската филхармония открива фестивала

С концерт на Пловдивската филхармония днес се открива есенното издание на Четвъртия  Международен фестивал "Дни на музиката в Балабановата къща". Начален час – 19,30 часа, Концертна зала.

Заради големия интерес предвиденият за Етнографския музей концерт на Ибряма и оркестър "Тракия" се мести на Античния театър. Начален час 18, 30 часа, 28 септември.

На 29 септември /неделя/ от 11, 30 ч. в Балабановата къща ще бъде представен своеобразен синтез между слово, театър и музика с участието на преводача Александър Шурбанов, актьора Леонид Йовчев и камерния ансамбъл "Микстет".

В афиша на фестивала са включени още танцовият спектакъл "Placebo" – част от бакалавърска програма "Танцов театър" на НБУ, интригуващо пътешествие от барока до джаза, представено от забележителни изпълнители. 

С особен интерес се очаква гостуването на Виенски филхармоници на 20 октомври в Балабановата къща. Заключителният концерт на 29 октомври е посветен на Седмия конкурс за млади изпълнители на оркестрови инструменти "Добрин Петков" – Пловдив 2013.

"Дни на музиката в Балабановата къща" е сред знаковите събития в рамките на Есенният салон на изкуствата и е подкрепен от Община Пловдив, домакин е Общинският институт "Старинен Пловдив".