Пет есенни съвета за много красота

Животът

26-09-2013, 09:00

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Погрижете се за себе си в тон със сезона

Листата сменят цвета си, става все по-хладно, дните са по-кратки. Но не е нужно да се скриете, все още. Използвайте смяната на сезоните като тласък, за да промените разкрасителния си режим и прегърнете прекрасните цветове на есента. Не сте сигурни как да стане това? Ето пет бързи, лесни и ефикасни съвета за красота през есента.

Хидратирайте кожата

Есента е най-подходящото време за справянето с баланса на вашата кожа. Ако сте имали достатъчно късмет да се насладите на слънцето през лятото, шансовете кожата ви да се нуждае от малко овлажняващ тласък са големи, за да възвърне естествения си блясък. Най-подходящия овлажнител за вас зависи от типа кожа, който имате, но ключът на успеха е в редовното му прилагане. Изградетте си навик, редовно да овлажнявате кожата си, за да я подготвите за зимата и да намалите щетите от ниските температури и вятъра.

Погрижете се за косата

По-студеното време, което есента предполага може да нанесе и големи щети на вашата коса. Действайте сега, за да намалите щетите от зимата, която идва и да избегнете скриването на вашите пищни коси под шапката. Обмислете прилагането на интензивена хидратираща маска всяка седмица или толкова често, колкото вашият избран продукт препоръчва., за да избегнете начупването на косата и изсушаването и.

Помислете за детоксикация

След всички барбекюта и партита през лятото, есента може да бъде чудесна възможност да получите здравословна детоксикация. Ограничете алкохола и мазните храни, запасете се с плодове, заленчуци и вода. Няма част от тялото, която не би се възползвала от този здравословен "ритник". Есента е добър момент да започнете режим на упражнения, който отлагате от доста време.

Прегърнете цветовете на есента

Време е да помислим за настоящето! Променящия се сезон носи цяла плеяда от красиви, червени, оранжеви и кафяви цветове. Тази есен, може да направите някои промени във вашия грим. Помислете за прасковен руж вместо обичайното розово, сложете кафяви сенки около очите. Опитайте и с различен цвят на костата – есенен нюанс или червено, ако това ви звучи драстично, просто сменете нюанса.

Не забравяйте това, което вече не може да видите

Част от тялото ви няма да бъде на показ през есента, така както е било изложено през лятото, но това не е причина да го пренебрегвате. Справете се с проблемната кожа на краката и ръцете с ексфолиране и овлажняване и се опитайте да се справите с напуканите пети, като ги накиснете в балсам. По този начин, когато слънцето се покаже през страхотните топли есенни дни, вие ще бъдете готови./ mamatatkoiaz.bg