Антон Спасов: Поемам своята отговорност

Спорт

26-09-2013, 14:03

Автор:

burgasutre

Всичко от Автора

Иска ми се да вярвам, че решение за по-доброто бъдеще на клуба ще се намери - категоричен е голмайсторът

Антон Спасов и Станимир Димитров са двама от емблематичните футболисти на Нефтохимик, които завинаги са свързани с най-значимите постижения в историята на клуба. Те поеха като треньори отбора през миналия сезон и успяха да го изведат до промоция в майсторската група. Разбира се тук трябва да се отчете и приносът на предшествениците им Димчо Ненов, Иван Цветанов и Тихомир Тодоров, които  свършиха също много добра работа.

Проблемите с базата и най-вече трудностите от  финансов характер в отбора, дадоха отражение върху резултатите от представянето му до момента, следствие на което е и подадената и приета днес оставка на двамата треньори на отбора.

Репортер на Burgasutre успя да намери Антон Спасов и да направи кратко блиц интервю с вече бившия треньор на нафтата.

- Г-н Спасов какво предизвика Вашата оставка като треньор на Нефтохимик?

- Проблемите в отбора не са от вчера. От доста време се опитваме да решим много от тях и влагахме цялата си енергия в това, но явно не е достатъчно. Резултатите не са добри и взехме решението за оставка, което според мен е правилното.

- Все пак упреквате ли се за нещо. Къде сгрешихте?

- Приемаме, че носим вина за това състояние на нещата. Може би липсата на опит също дава отражение. Затова е редно да си тръгнем и да се даде шанс на друг екип да опита да изправи отбора на крака. Ръководството прави каквото е по-възможностите му отбора да го има, но смятам че само това не е напълно достатъчно.

- Как смятате, че могат да се решат проблемите на Нефтохимик?

-  Ще е трудно, защото първенството е в напреднал етап. Не мога да давам съвети и рецепта на хората, които ще дойдат след нас, искам обаче да кажа, че ние работихме със сърце за отбора, където бяхме и футболисти, но явно това не е достатъчно.

- И все пак къде трябва да се потърси решение? Нефтохимик е име не само за футбола в Бургас  и резултати като тези от последните седмици са меко казано неприемливи?

- Да, така е. Няма да кажа нещо ново - трябва да се започне с една ясна визия за близките 5, 10 години. Как да се развива клубът, накъде да върви. Започваме от една нормална база, в момента за съжаление такава нямаме, след това Детско юношеска школа и накрая мъжкия отбор. Не се оправдавам, но условията при които се готви мъжкия отбор не отговарят на тим от елитната група, да не кажа нещо повече.

- Има ли място за оптимизъм?

- Оптимизмът идва от привържениците. Те следваха отбора навсякъде през миналия сезон и в първите мачове от новия. Резултатите обаче ги отдалечиха от отбора. Иска ми се да вярвам, че колкото и да е трудно, решение за по-доброто бъдеще на клуба ще се намери и по-добрите резултати ще дойдат.  Но ще трябва време и повече търпение.