Приятел издал убиеца на бай Методи. Излезе тъмното минало на изверга

Крими

26-09-2013, 14:59

Снимка:

архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Хванаха убиеца на таксиметровия шофьор

Утре съдът ще гледа мярката за неотклонение на Александър Скръчков

На Александър Скръчков, задържан за убиството на пловдивския таксиджия Методи Гачев, ще бъде направена ДНК експертиза. Целта е да се установи дали следите от кръв на местопрестъплението съвпадат с неговата, заявиха източници от разследващите органи.

Към момента Александър Скръчков отказва да говори и дава каквито и да е обяснения. Брат му и техен приятел са присъствали на зверския побой, довел до смъртта на таксиметровия шофьор, пише БЛИЦ.

Брътът се е възползвал от правото си като роднина да не дава показание. Но общият им приятел е проговорил и въз основа на неговите показания убиецът е заловен.

Скръчков е в ареста за 72 часа. Утре Пловдивския окръжен съд ще гледа искането за взимане на мярка за неотклонение "задържане под стража" на убиеца. Синът на бай Мето – Велизар е категоричен, че ще присъства на всички дела и се надява на справедливо и тежко възмездие.

Наяве излезе и тъмното минало на Скръчков.

До този момент той има две присъди. Едната е за обсебване. По този случай той е отнесъл глоба. Другата присъда е условна за нанасяне на телесна повреда, твърди пред БЛИЦ осведомени източници. Освен това във Върховна касационна прократура срещу него има заведено дело за наркоразпространение.