Провал! "Музикална академия" май няма да я бъде

Първото издание на "Музикална академия" старира с чутовен скандал

Иван и Андрей за малко да останат без жури, след като Георги Христов побесня, че зрителите номинираха Петя Буюклиева за изгонване.

"Това, че приех да бъда тук, означава, че това е един изключително сериозен музикален формат с истински критерии за певческите данни на изпълнителите. Ако ще се шегуваме така от първия ден, аз си отивам", заяви видимо афектиран Георги Христов, който за първи път влиза в тази роля, а по-рано тази година разкритикува публично с отворено писмо до медиите Елица Тодорова и Стоян Янкулов за избора им на песен и представянето им на Евровизия 2013.

По думите на журито, певицата се е справила най-добре. Зрителите обаче решиха, че искат да я видят другата седмица на концерт и я изпратиха на състезанието.
Решението на публиката изобщо не се хареса на съдиите, които решиха, че вотът е манипулиран. А Георги Христов толкова се обиди и обяви, че си отива в къщи, дори нарече публиката "елементарна".

Здравко от дует "Ритон" също заподозря манипулация на вота и заяви, че е невъзможно точно Петя Буюклиева да отиде на елиминации. Така музикалната академия на Иван и Андрей, едва не остана без жури.

Положението бе спасено от Люси Дяковска, която с огромни усилия успокои духовете.