Конфликт между протестиращи и полиция

105-ти ден на протест срещу правителството на Пламен Орешарски традиционно той започна на площад Независимост с мощни викове Оставка, биене на тъпани, надуване на тромби и с високо вдигнати знамена

Плакати на недоволните граждани гласяха - Където има мръсотия, там търси Русия и Кой дърпа конците.

Традиционното събиране пред Министерския съвет беше белязано от дърпане на загражденията пред сградата на правителството. Трима полицаи от т.нар. звено Антиконфликт Полиция проведоха разговори с протестиращите, като ги призоваха да успокоят топката и да не предизвикват напрежение.

От сградата на Министерски съвет протестиращите в столицата се отправиха към централите на партиите БСП и ДПС. Протестното шествие се спря за кратко пред централата на БСП като един от протестиращите хвърли макет на конска глава към сградата на централата.
По-късно протестиращите се преместиха пред централата на ДПС, където скандираха силно Мафия и Оставка и изпяха българския химн. Около сградите на централите на двете партии имаше полицейско присъствие.

Скандирания Оставка имаше и при парламента при задния вход, където всеки ден контрапротестиращите обикновено се събират през деня. До задния вход на парламента имаше кордон от полицаи, който не позволява на протестиращите да преминат по-навътре.

Според официални данни на МВР към 20:00 часа на площад Независимост е имало 300 души. По наблюдения на Агенция Фокус обаче, протестиращите са били поне 600 души.