Излагат спортната слава на Поморие в обща експозиция

Събраните предмети ще бъдат показани през ноември и декември

За първи път, по инициатива на кмета Иван Алексиев, ще бъде открита уникална по рода си изложба "Спортната слава на Поморие". Тя ще обхване периода от най-ранните данни за спортните успехи на поморийци до наши дни, съобщиха от местната администрация

"В тази връзка молим всички спортисти и спортни деятели от община Поморие да съдействат за организирането й. Идеята да бъдат изложени всички спортни отличия, документи, исторически данни, екипи, снимков и друг материал свързан със спортния живот на Поморие, ще допринесе за популяризирането на спортната история и личните успехи и постижения на поморийци сред жителите и гостите на града. А Поморие има с какво да се похвали", призоваха от общината.

Всички събрани предмети и отличия ще бъдат изложени във фоайето на НЧ "Просвета" през месеците ноември и декември 2013 г. В края на декември, за втора поредна година ще бъдат отличени 10-те най-добри спортисти за 2013 г. на община Поморие и ще бъдат представени всички участници в изложбата.

Община Поморие гарантира опазването на предоставените предмети и документи. Срокът за събирането им е до 18 октомври в стая № 23 в сградата на общината. Предаването ще се извърши с приемо-предавателен протокол. Телефон за информация: 0596/26323, моб. тел.: 0882420077, Аделина Чолева, експерт "Спортни дейности".