Театър и музика "По пътя на Балканите"

Мисия Пловдив

27-09-2013, 10:34

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Днес е денят на франкофонската култура и изкуства

Денят на франкофонската култура и изкуства е съвместна продукция на „Опера 3” - Нантер, Франция, Държавна опера – Пловдив и Дом на културата „Борис Христов”. Събитието е в подкрепа на кандидатурата на град Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 и се реализира с любезното съдействие на: Френския културен институт в София, Община Пловдив, Асоциация „Спедидам”, Кметство Нантер и Виваком.

„По пътя на Балканите” е проект, който свързва по своеобразен начин артистични интерпретации в едно общо пространство. Сътрудничеството между художничката Лиляна Йорданова и г-жа Жан Рот, ръководител и режисьор на Оперна компания „Опера 3”, е поредният пример за възможностите на изкуството да приобщава представители на различни култури и да създава ценности, необвързани във време и пространство. 27 септември е денят, в който френско-българският екип прави своята интригуваща заявка за диалог с публиката, жонглирайки с различни жанрове – музика, изобразително изкуство, литература, театър.

В Програмата:

Срещи с детска публика – 15.00 часа

Майсторски клас с ученици от НУМТИ „Добрин Петков” – 16.00 часа

Кръгла маса на тема: Процесите на децентрализация в изкуството – 18.00 часа

Откриване на изложба с творби на френски и български артисти – Красимир Терзиев, Гаел Дюбоа, Лиляна Йорданова, Мелик Оханян - 20.00 часа

„Шекспирови ноти” (лирична трагедия и бурлеска по У. Шекспир) - 21.00 ч.

Музика: Пол Пюже, Шарл Гуно, Амброаз Тома, Ектор Берлиоз и Ришар д`Иври

Постановка и адаптация: Жан Рот и Едуар Синьоле

Домакин на събитията е Домът на културата „Борис Христов”

Билети на касата на Държавна опера – Пловдив.