Зловещо! Обесените братя висели с главите надолу

Животът

27-09-2013, 10:52

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Зловещо! Братя увиснаха на обща примка в Родопите

Сред местните хора витаят много слухове

Дали братята словаци Бранислав и Марсел Колесар са се обесили, ритуално ли е самоубийството им, или някой им е помогнал да сложат примки на шиите си? Това са версиите, по които работят участниците в разследването на шокиращия случай. Братята словаци бяха намерени на 20 септември обесени в обща примка в гората между родопските села Загражден и Глогино. Сред местните хора витаят множество зловещи слухове, сред които и този, че младите мъже се криели от някого и затова са дошли с палатки вдън гори. После обаче били разкрити от килърите и убити по особено жесток начин. Говори се дори, че 26-годишният Бранислав и по-големият с 9 г. Марсел са висели на примката, обесени за краката, с главите надолу, пише "Стандарт".

От Окръжна прокуратура в Смолян обаче отрекоха подобна информация. На този етап аутопсията не е установила следи от насилие.

Тефтери дневници може да разкрият истината около братята Колесар. Както БЛИЦ съобщи, те са открити близо до телата им. Текстовете са на английски и словашки, като тепърва ще се направи официален превод на написаното и ще стане ясно дали изобщо може да се говори за прощални предсмъртни писма, поясни прокурор Иван Спиров от окръжното обвинение в Смолян.

"Полицията работи вече 3 дни особено активно по случая, но всички събрани към момента данни сочат към версията за самоубийство", заяви Спиров. Според него все още подлежи на доказване и дали труповете са на младите мъже, чиито документи са открити в обсега от близо 200 м край палатката им в гората. Това може да стане само с ДНК експертиза заради напредналия стадий на разлагане на труповете, които още са в моргата в Смолян. Не само записките на братята, а и разпитите на близките им в Словакия ще дадат отговор дали се касае за ритуално самоубийство или убийство.