Въоръжен задигна 500 лв. от продавач в "Зорница"

Крими

27-09-2013, 10:48

Снимка:

Burgasutre, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Въоръжени бият и грабят из квартири в Сънито

След спречкване обаче апашът бил заключен в таксито, с което се опитал да се измъкне

Въоръжен мъж заплаши продавач и отмъкна 500 лв. Това се случило около 21 часа снощи до денонощен павилион за тютюневи изделия, разположен до бл. 40 в к-с "Зорница".  

25-годишен бургазлия, работещ като продавач в магазин за хранителни стоки, разположен зад бл. 44 в комплекса разказал пред полицаи, че е нападнат от непознат мъж, който го заплашил с пистолет и отнел оборотната сума от около 500 лв.

Непознатият побягнал в посока павилиона за продажба на цигари, където се качил в паркирано такси. Потърпевшият 25-годишен бургазлия последвал извършителя, викайки за помощ.

Шофьорът на таксито видял бягащия младеж в огледалото за обратно виждане и отказал да потегли и излязъл извън купето на автомобила си. В същия момент потърпевшият стигнал колата и издърпал найлоновия плок от ръцете на апаша, като от торбата изпаднал пистолета. При възникналото спречкване между двамата мъже, автомобилът се заключил автоматично и нападателят останал в него до пристигане на полицейския автопатрул.

Задържан е извършителят на въоръжения грабеж. Това е 37-годишен бургазлия от квартал Ветрен, който направил пълни самопризнания. Установено е, че оръжието на престъплението е 9 мм. газов пистолет "Волтран". 

20-годишен младеж пък задигна 7 100 лв. от сестра си. За липсата на парите от частна къща, разположена на улица "Бузлуджа" в Созопол,  съобщила 45-годишна жена. Младежът е направил пълни самопризнания.