Работна среща обсъжда проблемите на жертви на трафик

Мисия Варна

27-09-2013, 11:01

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Пишат местен механизъм за взаимодействие на институциите по насочване и подпомагане на жертвите

Как точно да бъдат насочвани и подпомагани жертвите на трафика на хора, ще обсъждат на работна среща представители на ОД на МВР – Варна, Гранична полиция, ТДНС, Районна прокуратура, дирекция „Социално подпомагане“ – Варна, Инспекция по труда и НПО, съобщиха от община Варна.

 

Организатори са Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ) във Варна, съвместно с община Варна. Срещата ще се проведе на 27 и 28 септември 2013 г. от 14.00 часа в хотел „Сентидо Голдън Стар“ в к. к. „Златни пясъци“.

 

Работната среща ще бъде открита от Тодор Иванов – заместник-кмет на община Варна и председател на Местната комисия за борба с трафика на хора. Дневният ред предвижда представяне на Местната комисия за борба с трафика на хора – Варна (състав, функции, структури); представяне на общата рамка на националния механизъм за насочване на жертви на трафик на хора; идентификация, оценка на риска, насочване от А. Николова – председател на Фондация „SOS – семейства в риск“; разглеждане на казуси и обсъждане.

 

На срещата трябва да бъде приет местен механизъм за идентификация и насочване на жертвите на трафика на хора с разписани подходи за взаимодействие между отделните институции и организации, както и определяне на мерки за проследяване на работата по случаи на трафик на хора.