Две коли изпепелени край Балчик

Крими

27-09-2013, 12:24

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Изгорели са пловдивска „Дачия” и добрички „Фолксваген Транспортер”

Автомобил „Дачия” изгоря след преобръщане по главен път Е87, вчера следобяд. Сутринта край с. Оброчище е изгорял паркиран „Фолксваген Транспортер”.

Катастрофа  до сметището на град Балчик е станала вчера около 16.30 часа. Полицаите са установили, че лек автомобил „Дачия” с пловдивска регистрация, управляван от В.В. (37 г.) от град Варна при движение по главен път Е87 в посока от град Каварна за град Варна, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост се преобръща преди кръстовището за сметището на град Балчик. Вследствие на катастрофата, възниква пожар в автомобила. Изпратен е екип на пожарната в Балчик, който потушава огъня, но  автомобила е изгорял напълно. Няма пострадали от възникналия инцидент. Водача на колата е изпробван за употреба на алкохол, като цифровата индикация е с отрицателен резултат. Взета е и кръвна проба.

Също вчера, около 08:00 часа е  горял автомобил, паркиран вдясно на банкета по главен път I-9 над с. Оброчище посока град Балчик. На място са изпратени дежурни екипи, които установяват, че гори лек автомобил „Фолксваген Транспортер” с добричка регистрация. Вследствие на пожара колата е напълно изгоряла. По първоначална информация, късо съединение в електрическата инсталация е причината за възникване на пожара.

По случая двата случая са образувани досъдебни производства.