Фантомите на мюзикъла за 5 октомври

Стара Загора Лайф

27-09-2013, 13:34

Снимка:

Държавна опера Стара Загора

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

Идеята за това различно музикално ревю-спектакъл е на Георги Динев - „да не забравяме мечтите си и да вярваме в тях“– е неговото послание

Всичко започва в една нощ. Без пищни декори и костюми. Оркестър, артисти и най-хубавите моменти от световно-известни мюзикъли. Глас, суинг, техника и вкус! Защото мюзикълът е жанр, който се прави от сериозни артисти и музиканти. Тези шедьоври могат да екзалтират всяка една публика. Комбинацията от романтични любовни истории и прекрасна музика е зашеметяваща!  Само в една вечер може да чуете фрагменти от  Уестсайдска история, Кандид, Котките, Фантомът на операта, Човекът от Ла Манча, Вълшебникът от Оз, Цигулар на покрива, Алис в страната на сънищата и Законът на джунглата. Много е вероятно тази вечер да успеете да се завърнете обратно към онова светло, чисто и вълшебно място, което безвъзвратно сме изгубили в момента, в който сме прекрачили в света на възрастните. Нима не копнеем всеки ден да се завърнем обратно там –„някъде отвъд дъгата”?
Тези истории са вечни, колкото света и близки до всеки от нас. Няма значение на колко сте години, защото повечето от песните са за това – да бъдем просто щастливи! Те са за нас – за нашия стремеж към щастие и спокойствие!  Идеята за това различно музикално ревю-спектакъл е на Георги Динев - „да не забравяме мечтите си  и да вярваме в тях“ – е неговото послание.  На сцената ще излязат още, Анна Дитри, Симона Кодева, Нели Нечева, Марк Фаулър, Ивайло Йовчев, Христо Сарафов и Денис Иванов. Към творческия екип с идеи и емоция се присъединяват Ромина Славова, хореограф и Борис Стойнов – сценограф.
За да бъде още по-различно и интересно на диригентския пулт ще застане маестро Любомир Денев – композитор и диригент, джаз пианист, който по неповторим начин ще събере всички стъкълца от магическия калейдоскоп, за да даде отговора на почти Шекспировия въпрос - когато любовта е силна – няма „ правилно” и   „неправилно", защото Любовта е Живот!
Само на 5 октомври, в Празника на Стара Загора! Една вечер изпълнена с музика, вълнения, суинг, джаз, рок и ....вашите аплодисменти! Фантомите на мюзикъла излизат на сцената на Държавна опера Стара Загора на 5 октомври в 19 часа.