Ути готви 800 литра супичка в Пловдив

Мисия Пловдив

27-09-2013, 14:36

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

„Топла супичка хапни, сърцето отвори и с левче – два на децата в Пловдив помогни!” е призивът на кампанията

Легендарният Ути Бъчваров се включва в Седмицата на благотворителността в Пловдив. Утре от 10.00 ч. на площад „Стефан Стамболов” кулинарният виртуоз ще сътвори чудеса.

Пред очите на пловдивчани Ути ще забърка вкусна и здравословна пилешка супа по своя собствена тайна рецепта. Гозбата ще бъде приготвена в специален 800-литров казан, който е като излязъл от приказка на Братя Грим.

„Топла супичка хапни, сърцето отвори и с левче – два на децата в Пловдив помогни!” е призивът, с който  се набират благотворително средства за закупуването на детски авторефрактометър. Уредът е предназначен за ранна диагностика на рефракционните аномалии при бебета и деца до петгодишна възраст и ще бъде дарен на детския кабинет в Очна клиника при УМБАЛ „Св. Георги”.

В подкрепа на каузата се включва и фирма за производство на тесто. Тя предоставя най-голямата късметлийска баница в помощ на инициативата. Срещу едно левче всеки може да закупи парче от вкусната баница, в която се крият многобройни приятни късметчета и изненади.