Асахи и степ превземат Бургас

Бургас Лайф

28-09-2013, 06:10

Снимка:

tlt.asahi-spa.ru

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Над 10 клуба от страната на Държавното по йога в Бургас

Защо йогата е важна за децата?

Асахи е проектирана за третирането и предпазването на проблеми в раменните стави и гърба, възстановяване след травми и психосоматични проблеми причинени от стрес

Финландската оздравителна гимнастика, базирана на източните традиционни бойни изкуства / Tai Chi, Qigong,  Yiquan/ и Йога, прилагайки западната научна гледна точка Асахи вече ще се практикува в Бургас. 

"Практиката е предназначена за всички хора, без значение каква е тяхната възраст и физическа кондиция. Асахи е проектирана за третирането и предпазването на проблеми в раменните стави и гърба, възстановяване след травми и психосоматични проблеми причинени от стрес. Има оздравителен ефект върху целия организъм, подпомага укрепването на гръбнака и ставите, поддържа мускулите в тонус, подобрява гъвкавостта на мускулните връзки и възстановява нервните клетки", казаха от студио "Дюн", където ще се провеждат часовете.

Упражненията се изпълняват в група, но могат да бъдат и част от ежедневната физическа програма на всеки човек. Асахи е серия от бавни движения, изпълнявани в тишина, следвайки ритъма на дишане. Основните шест принципа са връзка между движение и дишане, Вертикално подреждане на тялото, движение на цялото тяло, слушане на бавното движение, развитие на съзнанието посредством образи на мисълта, упражнението е непрекъснато и плавно преживяване.

Асахи е създадена във Финландия през 2004 год. От професионалните спортни инструктори и майстори на бойни изкуства Тимо Клемола, Илпо Джаламо, Кеийо Микконен и Ирио Махонен. Като инструктори те са преподавали класически по своята същност техники за развитие на тялото /Карате, Тай Чи, Йога и др./, които са изглеждали привлекателни само за малка част от финландското население. Целта е да събере най-доброто от тези техники, използвайки го в максимално опростена форма, с фокус върху научното познание и обяснение на движенията и представяйки го в лесна за постигане практика –  оздравително упражнение за всеки.

Освен финландската оздравителна гимнастика бургазлии ще могат да се потопят и в магията на степ танца. Той става популярен през 90те благодарение на няколко известни танцьори и американската филмова индустрия. Най-ярката фигура на степ майстор безспорно е тази на Фред Астер /“Аз пея под дъжда“/. Най-известният съвременен степ танцьор е Савион Гловър – американец от африкански произход, новатор в своето изкуство, обогатяващ степ танца с опита на  редица стилове – импровизация, хип-хоп, джаз и др.

Степът е вид танц, при който танцовите обувки се превръщат в музикален инструмент. Танцьорите създават отчетлив ритъм, докато танцувайки почукват с обувките си. Другото име на Степа е TAP DANCE, от „tap”- почукване. Степ танцът е особено популярен в музикалния театър.