Бившият президент Георги Първанов: ГЕРБ и Борисов играят против всякакви правила

Най-доброто от печата

28-09-2013, 07:03

Снимка:

"Преса"

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Омерзението ще бъде тотално, предупреди бившият президент на страната

"Това, което се случва в парламента през последните дни е в разрез с всякакъв парламентаризъм и второ - това е в разрез с държавата. Това, което се случи в парламента е обидно за държавата". С тези думи започна днес своето гостуване в предаването "Лице в лице" по бТВ бившият президент на страната, историкът д-р Георги Първанов. 

"Вижте, аз съм бил много критичен към нашата партия, като основен носител на управлението, за това, че не се прогнозираха рисковете от управлението и най-вече, за партньорстовото с "Атака", посочи Първанов подчертавайки, че "ГЕРБ и Борисов играят против всякакви правила". 

Според него в момента "ерозира доверието на хората в институциите и в държавата, като лост за решаване на проблемите. Отделно от това, вече се вижда и слабост на институциите. В момента парламента е с най-ниско обществено доверие. Не мога да разбера какво си мислят Борисов и ГЕРБ. Омерзението ще бъде тотално", подчерта бившият държавен глава. 

В отговор на журналистически въпрос какво ще е бъдещето на протестите и отражението им върху политическата ситуация у нас, Първанов не се нае да твърди с категоричност какво би станало, ако към "дирижираните протести" се прибавят стачки на синдикатите и браншовите организации.