Ути разкри тайна съставка (СНИМКИ)

В най-големия казан у нас сготвиха 2500 порции пилешка супа

Ути Бъчваров се включи в Седмицата на благотворителността. Майсторът зарадва пловдивчани с огромно количество вкусна гозба. Лошото време не успя да го уплаши и той се втурна във вкусно предизвикателство. На площада пред община Пловдив кулинарният виртуоз забърка най-голямата правена досега в България пилешка супа. Специално за Plovdivutre.bg Ути разкри тайната си съставка - натурален бульон.

За направата на супичката бяха необходими 700 л. вода, 100 кг. пилешко месо, 30 кг. моркови, 50 кг. картофи и още толкова лук. Той прикани всички желаещи да се включат в направата на вкусотията. Малки и големи грабнаха по една белачка и се притекоха на помощ на Ути. Естествено трудът им бе възнаграден. За най-точно обелените 1 кг. картофи готвачът раздаваше награди.

В 800-литровия казан, единствен по рода си в България, Ути сътвори чудеса. От гигантската супа бяха направени 2500 порции. Парите от продажбите на гозбата ще бъдат дарени  за закупуването на детски авторефрактометър. Уредът е предназначен за ранна диагностика на рефракционните аномалии при бебета и деца до петгодишна възраст и ще бъде дарен на детския кабинет в очна клиника при УМБАЛ „Св. Георги”.

Освен пилешката супа, благотворително се включи и най-голямата късметлийска баница и пица в града. Срещу едно левче всеки успя да закупи по едно парче от вкусотиите.