Голям интерес към новата индустриална зона в Бургас

Парите

28-09-2013, 16:37

Снимка:

Burgasutre, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Няколко фирми вече са закупили земя, след решение на Общинския съвет и в момента се подготвят обектите, за да започнат строителство

Изключително голям е интересът към новата индустриална зона в Бургас. Това  заяви пред радио „Фокус” - Бургас заместник-кметът по бюджет и финанси Красимир Стойчев.

По неговите думи, непрекъснато идват инвеститори, които се интересуват от възможностите за откриване на малки и по-големи производства, големи предприятия. „Няколко вече са закупили земя, след решение на Общинския съвет и в момента се подготвят обектите за да започнат строителство”, увери Стойчев. Той каза, че също така се търсят и много по-големи територии. Има интерес от страна на Китай. „Ние сме много внимателни”, категоричен бе той. Всички производства там трябва да са зелени, щадящи околната среда и да не замърсяват въздуха и водите на град Бургас. „Имахме предложение от „Байер” за откриване на завод за изолация, но след като се запознахме с производството, имаше опасност да се замърсява околната среда, ние им отказахме”, категоричен бе Стойчев. 
Има интерес и към по-малката индустриална зона край град Българово. Там, на следващата сесия на Общинския съвет, ще се обсъжда закупуването на 5 дка за производство на LED лампи, като заводът ще се строи от голям руски инвеститор, който има такъв завод край Москва, в Украйна и сега планира трети край Бургас.