12 нови работни места разкриват в община Созопол

Новините

29-09-2013, 06:06

Снимка:

община Созопол

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Над 100 хил. лв. за ремонти на детските градини в община Созопол

Социални работници,психолози, детегледачки и общ персонал ще се грижат за 12 деца и младежи с умствени проблеми и с физически увреждания

12 нови работни места ще бъдат разкрити по проект „У дома”, който община Созопол спечели  по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”, “Да не изоставяме нито едно дете” - Компонент 2: Разкриване на социални услуги в общността.

Социални работници,психолози, детегледачки и общ персонал ще се грижат за 12 деца и младежи с умствени проблеми и с физически увреждания в новия Център за настаняване от семеен тип, който бе изграден в с. Атия. Предвидени са и още две места за деца и младежи  живеещи на територията на община Созопол, които биха имали нужда от специализиран помощ при екстремни обстоятелства за техните семейства. Останалите възпитаници на центъра ще бъдат пренасочени от специализирани институции в Бургаска област.

Центърът е изграден по европейски проект и със съвременно оборудване, което улеснява грижата за възпитаниците му. Продължителността на проекта е 15 месеца.

С реализирането на проекта ще бъде създадена   социална услуга от нов тип, в която деца и младежи с увреждания ще получат възможност да живеят в условия близки до семейните, включвайки се активно в живота на общността и развивайки индивидуалния си потенциал с помощта на висококвалифициран персонал.