Сензация на старта на хандбалното първенство

Спорт

29-09-2013, 11:52

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Срещата Добруджа – ЦСКА бе отложена

Новият сезон на хандбалното първенство при мъжете започна със сензация. Грандът Локомотив (Варна) инкасира загуба от новака Фрегата (Бургас) с резултат 31-32. На полувремето бургазлии водеха с 15-14. Срещата започна отлично за варненци и до 10-тата минута таблото светеше 7-2 в тяхна полза, пише centersport.org.

След тим-тайм аут отборът от Бургас успя да навакса своето изоставане и разликата стана само гол за локомотивци.До края на полувремето мачът се разви гол за гол като единствено домакините могат да съжаляват за изпуснатите положение и адмирации може да получи само и единствено вратарят на Фрегата  - Пламен Иванов.

Втората част започна кошмарно за момчетата на Никола Карастоянов и бургазлии бързо направиха аванс от 4-5 гола като максимално убиваха темпото заради проблеми с физическото състояние.Чавдар Чернев и компания успяха да вкарат мача в инфарктно положение като 4 минути преди края таблото светеше само 2 гола аванс за гостите от Бургас.Отново блестящи изяви на вратата на Пламен Иванов съкрушиха играчите на Локомотив (Варна). Минута и половина преди краят стражът на Фрегата направи своето най-важно спасяване като от 6-тия метър успя да парира удара на Тансер Юсню и с това сложи край на надеждите на локомотивци дори и за равенство.

Локомотив(Варна) - Фрегата(Бургас) - 31-32 (14-15)

В другите срещи от кръга:

Спартак(Варна) - Левски(Българене) - 37-22 (19-8)

Отново гръбнакът на отбора на Спартак Бранимир Балчев стана голмайстор с 8 попадения

НСА(София) - Осъм(Ловеч) - 44-34 (17-12)

Юлиан Додев записа 10 попадения докато съотборникът му Александът Бояджиев от Осъм се отчете с 9.

Червен картон за Виктор Симеонов в началото на второто полувреме реши изхода от мача след като до момента мача се движеше гол за гол с крехка преднина за НСА.
В този кръг Интер-Академик (Благоевград) почива.

Срещата между Добруджа(Добрич) и ЦСКА(София) е отложена за 20 октомври. Причината за отлагането е, че отборът на ЦСКА все още не е покрил част от изискванията на федерацията и не е картотекирал играчите си.
По програма във втория кръг Добруджа почива и реално първият мач за шампионите на България ще бъде в третия кръг (12 октомври), когато в зала „Русалка" добричлии приемат Локомотив (Варна).