София кандидат за Столица на спорта през 2017 година

Йорданка Фандъкова се срещна с Джанфрансиско Лупатели

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова се срещна с президента на Асоциацията на европейските столици и градове на спорта Джанфрансиско Лупатели, съобщиха от пресцентъра на общината.

Той отправи покана към София да кандидатства за Столица на спорта през 2017 година, съобщи фокус. На срещата присъстваха и вицепрезидентът Роберто Пела, който е и делегат в Комитета на регионите, главния секретар на асоциацията Уго Алонсо и Малина Едрева, председател на комисията по образование и култура в Столичен общински съвет делегат в Комитета на регионите.

Кметът Йорданка Фандъкова заяви, че София ще се включи и ще участва в надпреварата за Столица на спорта през 2017 година. Ще започнем подготовка на необходимите документи по процедурата, каза кметът на Столична община.

Инициативата Столица на спорта е благородна кауза, която насърчава спорта като здраве и здравословен начин на живот за хората от всички възрасти и това е важно за гражданите на София, посочи Йорданка Фандъкова.

Целта на инициативата Столица на спорта е да бъдат обхванати както най-малките, така и възрастните хора в разнообразни спортни дейности.

Тя е в подкрепа на масовия спорт, на възможността да се спортува не само на традиционните места за това като зали и игрища, а преди всичко на открито.

През 2014 г. Столица на спорта ще бъде Кардиф, а за 2015 г. – Торино. За 2016 г. кандидат е Прага, а за 2017 г. досега е заявил интерес Марсилия.