Връзка от разстояние

Животът

29-09-2013, 16:18

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Виж няколко изпитани начина за запазване на близостта

Без редовно да прекарваме време заедно, ние пропускаме всички малки детайли, които ни позволяват да опознаем партньора си. Не знаем коя радиостанция слуша в колата си или дали е променил сутрешните си навици. И докато тези детайли може да изглеждат незначителните, (ако ги знаем, това безспорно ще ни направи по-близки с нашия партньор) , това изгражда близостта. За сравнение, интимността, които получаваме като сме близо един до друг – дори това да е държането за ръце, целуването или споделените сексуални приключения – са изключително важни.

Двойките, които поддържат връзката си от разстояние, споделят ограничено време заедно, в което могат да разгърнат физическите си отношения. Някои от тях поддържат чести, продължителни разговори, които им помагат да преодолеят някои от предизвикателствата. Факт, че някои от тези двойки се опознават адски добре благодарение на тези прекалено дълги разговори. Ето, че дори да не прекарвате време заедно, близостта може да оцелее.

Следвай тези правила, за да запазиш близостта във „връзка от разстояние”.

Посети го у дома

Да се виждате е от полза, така че редовните посещения са задължителни. Но бъди сигурен, че ще останеш в дома на другия вместо просто да отидете на ваканция за уикенда. Ваканциите са страхотни, но не ни дават никакви подробности около ежедневния живот на партньора ни. Близостта се развива от дълбокото чувство на интимност с партньора , а тази интимност започва от дома.

Говорете си

Най-важното нещо, с което може да поставите основите на интимността докато сте разделени, е да си говорите. Говорете за това как е минал денят ти, попитай го как е минал и неговият. Приказвайте си и за малките детайли, колкото и незначителни да ти изглеждат.

Проведете видео чат

Дори тези с най-претоварения график могат да намерят време за бърз видео част всеки ден. Възможността да се видите един друг, дори за 5 минути, е начин за поддържане на интимността. Видео връзките строят интимност и доверие в опознаването един друг.

Пращайте си снимки, и то често

Да си правиш снимки през деня и да ги изпращаш е бърз начин да споделиш преживяванията си през деня. Също така поставя прозрачност в ежедневния ти живот, която е ключов фактор за запазване на доверието помежду ви.

Винаги проявявайте желание да се развивате

Независимо колко много искате да изградите близост, да живеете разделени означава, че винаги ще има неща за твоя партньор, които няма да знаеш. Дали това ще е новата му любима бира или най-старата драма в работата, винаги има нещо, за което няма да си чула. Опитай се да не ревнуваш от хората, които ежедневно са с твоя приятел; хора, които може би ще знаят повече подробности.

Уважавай проявите на усилия на партньора

Връзките от разстояние винаги изискват да се положат повече усилия, за да остане връзката пълноценна. Ще трябва да отделиш време за двамата, когато си заета, да говориш, когато не ти е до това, и да похарчиш пари и свободно време, за да пътуваш. Да отстъпиш и да уважаваш неговите приоритети ще изгради по-здрава и по-интимна връзка.

Оставяй по един „интимен гол“ за всяко посещение

За да прекарате възможно най-добре времето си заедно, намери време да планираш „интимен гол“ за всяко посещение. Един цял уикенд може да посветите на това да останете в леглото и да разгърнете физическата близост. Друг може да фокусираш върху това за запознаеш партньора си с ежедневните си навици. Следващото посещение може да е свързано със запознаване с близките ти/му приятели. Когато обмисляш своите посещения с намерението да увеличите близостта, посещенията ще са натоварени с повече смисъл и ти донесат повече близост отколкото останалите.

Фантазирайте

Вместо да се опитваш да забравиш за физическата близост, която не може да се осъществи, щом сте разделени, фантазирай за нея. Остави въображението ти да се развихри и измисли истории, които можеш да споделиш с партньора си и обсъдете как да ги изпълнете следващия път, щом се видите.

Започни да отброяваш дните

Когато решаваш да поддържаш връзка от разстояние, реши колко време си склонна да живеете отдалечени. Представи си бъдещето си да живеете заедно и си направи план как да стигнеш дотам. Предприемай малки крачки към тази цел и се придържай към плана.

Наслаждавай се на личното си време

Вместо да се фокусираш върху това как искаш да прекараш всеки момент с партньора си, посвети се на личното си време докато сте разделени. Прави нещата, които те правят щастлива и му разказвай за тях. Колкото по-щастлива и  в синхрон със себе си като личност, толкова по-добре ще се чувстваш да комуникираш със своя партньор – и толкова по-интимна ще бъде вашата връзка.