Нафтата загуби от Локо София след малшанс и реферско рамо за гостите

Спорт

29-09-2013, 22:07

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

"Зелените" останаха със 7 точки в актива си, а в следващия кръг гостуват на Ботев в Пловдив

Отборът на Нефтохимик загуби двубоя от 11 кръг за първенството на А група от Локомотив София с 2:0. Гостите отбелязаха двете си попадения до 20-та минута, когато домакините играха видимо притеснено.

Първият гол падна след разбъркване в наказателното поле и грешка на защитниците, които оставиха непокрит капитана на железничарите Маркиньос и от 3-4 метра той технично преодоля Караманов за 1:0. Малко по0късно страничния рефер си затвори очите, когато трима футболисти на Локо останаха в изкуствена засада. Вместо да маркира нарушението Георги Калудов даде знак играта да продължи и за Гаел Нлундулу не се трудно да преодолее за втори път вратаря на домакините.

Последва щурм на Нефтохимик, който доведе до няколко добри положения, но Петър Димитров и Стамен Ангелов стреляха встрани от вратата ма Галев. В 34-та минута играч на Локомотив спря топката с ръка в наказателното поле, но не последва сигнал за наказателен удар. Вместо това реферът Георги Кабаков показа жълт картон за футболист на Нефтохимик от резервната скамейка. Въпреки съдийската подкрепа, домакините не спряха натиска си и в 45-та минута получиха право да изпълнят дузпа. Младежкият национал Живко Петков обаче стреля високо над вратата.

И през втората част Нефтохимик бе отборът който търсеше повече гола, докато гостите използваха всяко единоборство, за да печелят време като лежаха доста продължително по терена. Отново Петър Димитров и Емануил Манев бяха сериозна заплаха за гостите, но ударите им бяха отразени от вратаря на железничарите.

Така в един равностоен мач, в който определено Нефтохимик се раздаде докрай, зелените загубиха и останаха със 7 точки в актива си, а в следващия кръг гостуват на Ботев в Пловдив.