Гергана Апостолова с шампионска титла от Щатите

Бургазлийката надигра 17 състезатели

Гергана Апостолова, която през май месец се завърна с Вице-европейска титла от Украйна, за шести пореден път стана Шампион на ката на Международния Отворен Турнир "All American Open" надигравайки 17 състезатели в нейната дисциплина.

Това стана по време на съревнование, което се проведе в събота в залата на "Хънтър Колеж", Манхатън в Ню Йорк.  Първенството бе на без-категории за всички възрастови групи, а в дисциплина “ката” се съревноваваха мъже и жени – заедно.

Захари Дамянов за 4-ти пореден път печели този престижен Турнир, в който и тази година взеха участие квалитетни бойци, като Алехандро Наваро (Световен Шампион в кат.до 90кг от 2013г., Шампион на Япония и многократен Европейски Шампион), Илия Карпенко и Дармен Садвокасов (Шампиони на Русия), Олександър Иероменко (Европейски Шампион) и др. 
Дамянов изигра 4-ри срещи, неутрализирайки съперници от Канада, Америка, Франция и Русия. 
Христо Йорданов и Петър Добрев - национални Шампиони, съответно Христо в дисциплина ката, а Петър дисциплина кумите, дебютираха на този Международен Турнир. Христо Йорданов отпадна след 1-вата квалификация на ката, а Петър Добрев извоюва Шампионска титла, надделявайки над двама съперника от Русия.
На следващия ден Сенсей Костов, който бе съдия и главен рефер в Първенството, заедно с Гергана Апостолова-Костова взеха участие в традиционния Семинар, чийто инструктор бе Президента на Международната Карате Организация Киокушинкайкан - Световният Шампион от 1987г. на без-категории - Канчо Шокей Матцуи.