Вадете карти за транспорт навреме, не чакайте последния момент

Мисия Пловдив

30-09-2013, 11:30

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Пунктовете работят от 8 до 17 часа следобед

Не чакайте последния момент за изваждане на карти, призоваха от фирмата, която издава превозните документи в Пловдив "Автотранс Чолаков". Пунктовете работят постоянно, за да избегнат традиционните опашки в края на месеца.

Досега опашките се получаваха, защото всеки чака последния момент и не предвижда, че ще му трябва карта за пътуване като започне училище, коментира управителят на фирмата Димитър Чолаков. Пенсионерите вече се научиха и изваждат своите документи навреме.

За предпочитане е представители на класа от един или двама ученици да извадят карти за пътуване на целия клас по списък, а не всеки ученик да се реди поотделно, което допълнително затруднява служителите и става предпоставка за забавяне на работата в пунктовете. 

В пункта на "Мария Луиза" работят 4 бюра за ученици и 2 за пенсионери, а в този на "Байкал" има 3 бюра за студенти. И в двата пункта се издават карти за деца под 7 години за безплатно пътуване в автобусите, защото и те трябва да имат превозен документ, но в тях родителите са с предимство и не чакат на опашка, ако има такава.

Пунктовете работят от 8 сутринта до 17 часа следобед.