Кой ще направи филм как Найо Тицин прави филм?

Общество

30-09-2013, 14:36

Снимка:

БНТ

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Четвърта власт" от днес по БНТ

„Четвърта власт” на БНТ с продуценти Севда Шишманова и Найо Тицин е потресаваща боза

Натрапчиво рекламираният нов сериал „Четвърта власт” на БНТ с продуценти Севда Шишманова и Найо Тицин е потресаваща боза с претенции за „автентичност”, съобщава Афера.

Филмът е толкова посредствен, манипулативен, изсмукано смешен, че е достоен за жълта многотиражка от евтин селски тип. Само лица, които изобщо нямат хабер от истинската реалност и задкулисие в медиите, или такива, които умишлено манипулират зрителите, могат да сътворят подобен буламач.

Във Фейсбук вече стотици изригнаха с подигравки към „Четвърта власт”, а бившият вътрешен министър Богомил Бонев директно написа: „Кой  ще направи филм как Найо Тицин прави филм?”

Бесен зрител избухна: „Колко е платило БНТ за използване на мини-купъра на госпожа-протестърката в тази шитня?! Колко? Колко? Колко? Колко? Колко?”

От любимата „Протестна мрежа” на Найо Тицин пък цинично написаха:

“Филмът може да е боза, но е на наш човек и ние ще подкрепим екслузивното му право , да се финансира с обществени средства.” Журналистката Елена Кодинова коментира: „Не, вече наистина се ядосах. Значи, разни хора, които не са написали една дописка през живота си – да не говорим за анализ, коментар или разследване – се чувстват ужасно ОК да се гаврят с чисто професионалното възмущение на хора, прекарали от 10 до 20 години в тази професия, към тъпия сериал “Четвърта власт”, създаден от хора, които не са били никога на пресконференция, не са написали една дописка през живота си, да не говорим за анализ, коментар или разследване. Това е все едно леля Гицка, санитарката, да изказва мнение за медицинската страна на нещата в сериала “Д-р Хаус”. Ама наистина така изглежда.”

Четвърта власт” наистина е абсолютна подигравка с плиткоумния си сюжет и показаното уж влияние на служби и олигарси над медиите. Във филма шефът на „Бюро „Национална сигурност” се мотае като муха без глава напред назад и открито се занимава единствено с вестници, като пред босовете им дори споделя как ще създава политически проект и как финансовия министър трябва да даде пари за същия проект.

Някаква лелка държи в домашния си компютър подслущвани разговори, които вероятно дъщеря и ще открие в някакви бъдещи серии, а дисковете на службите ги трият като в бакалия, когато и както си поискат.

Редакцията е представена като абсолютно шербетен компот, в който някакъв „велик разследващ журналист” е толкова „велик”, че го литват като идиот с менте – снимки.

Филмът е истински потрес, но пък източи ДЪРЖАВНИ ДАНЪКОПЛАТСКИ ПАРИ от всички нас.

А Тицин до финала на сериала няма начин да не пробута и любимите си „интелигентни” протестиращи.

Разбира се, Боко и Цецо ги няма в сериала.

Сменете зедължително канала, започне ли този медиен тюрлюгювеч! И крайно време е в БНТ да влезе прокуратурата.