Желязко Желязков: Парламентът е нелегитимен, трябват незабавни избори

Мисия Добрич

01-10-2013, 00:10

Снимка:

Dobrichutre.bg

Автор:

Dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Депутатът ще лобира за реализирането на два важни проекта за Добрич

Искаме предсрочни избори и каквото реши суверена. Това, че БСП и ДПС не могат да си осигурят кворум не е проблем на опозицията. В момента няма работещ парламент. За нас това е парламентарна криза, заяви  на пресконференция в Добрич народният представител от ГЕРБ Желязко Желязков. Той коментира обстановката в Народното събрание и позицията на ГЕРБ. Желязков заяви, че опозицията не е длъжна да създава комфорт на управляващите и да осигурява кворума на заседанията.

От ГЕРБ ще искат и оставката на председателя на парламента Михаил Миков, тъй като е нарушил правилника и е наредил преброяване от квестори, а не машинно.

Атака не е опозиция, тя крепи парламента. Атака държи златната акция на този парламент, заяви още днес Желязков . Той каза още, че когато другите партии имат кворум и ГЕРБ ще се регистрира и ще участва в парламентарната дейност.

Като политическа кадрова рокада той посочи смяната на шефа на Областна дирекция земеделие Стилиян Митев със Зия Халил, както и смяната на водния шеф Радослав Русев с Юлиян Иванов.

Депутатът от ГЕРБ заяви, че в парламента ще лобира за реализирането на двата жизненоважни проекта за Добрич и областта - тези за депото в Стожер и за водния цикъл на града.